Λογική Συμφωνία, διαφορετικά εκλογές.

Λογική Συμφωνία, διαφορετικά εκλογές.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

Συμφωνία λογικής και εμπιστοσύνης τώρα. Η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία μπήκε στο δρόμο μη αντιστρεπτών βλαβών.

Απαιτείται επιστροφή στην λογική, ψυχραιμία και υπευθυνότητα από όλους.

Άμεση ακύρωση ή ανάκληση του δημοψηφίσματος. Δεν υπάρχει κανένα Συνταγματικό κώλυμα. Η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι κόλαφος για την χώρα μας. Για πρώτη φορά μετά το 1974 αμφισβητείται η εγκυρότητα εκλογικής διαδικασίας. Το Δημοψήφισμα δεν έχει νόημα, είναι διπλή παγίδα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι θα φθάσουμε στην Κυριακή ομαλά.

Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπογράψει τώρα λογική συμφωνία, πρέπει να πάμε σε εκλογές. Η κυβέρνηση να πει, γιατί δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τι θα κάνει με βάση τα νέα δεδομένα. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Η σημερινή Βουλή δύο πράγματα πρέπει να κάνει: α) Να ανακαλέσει το Δημοψήφισμα και β) Να αλλάξει τον εκλογικό νόμο προς τον αναλογικότερο.

Ο Σύριζα να θυμηθεί την βασική του αρχή, που είχε όσο ήταν μικρό κόμμα και να ψηφίσει μαζί με τα άλλα κόμματα, για να ισχύσει από αυτές τις εκλογές, έναν αναλογικότερο εκλογικό νόμο, που θα επιτρέψει τους πολίτες να ψηφίσουν χωρίς εκβιασμούς. Η αλλαγή αυτή θα είναι λυτρωτική για την χώρα, αλλά και τους πολίτες.

Έπρεπε να το είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ, το 2011 μόνο του. Έπρεπε να το είχε επιβάλλει, μαζί με την ΔΗΜΑΡ στον κ. Σαμαρά το 2012, αλλά και το 2013, τότε που ήθελε να γίνει με κάθε τρόπο, Πρωθυπουργός.

Τα κόμματα του πολιτικού κέντρου, πρέπει να συνεργαστούν εκλογικά, χωρίς εγωισμούς, με ένα πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων και επικεφαλής πρόσωπο υψηλού κύρους και ευρύτερης αποδοχής.

Η Πρωτοβουλία για την Ανασύνθεση του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της Μεταρρυθμιστικής Σοσιαλδημοκρατίας, βλέποντας πως έρχονται οι ακραίες εξελίξεις, πρότεινε την συγκρότηση ενός τέτοιου εκλογικού συνδυασμού, όπως και ενδεικτικά πρόσωπα που μπορούν να εγγυηθούν αυτής της προσπάθειας, σε αυτήν την συγκυρία.

Τέτοια πρόσωπα μεταξύ άλλων είναι: ο κ. Καμμίνης, ο κ. Μπουτάρης και ο κ. Αλιβιζάτος.

Αν δεν το κάνουν, θα επιτρέψουν τον καταστροφικό διχασμό και θα δουν την δική τους εξαφάνιση.

Αρκετή αλαζονεία και ανευθυνότητα έδειξαν, τα τελευταία χρόνια, τα ηγετικά του στελέχη του χώρου. Είναι άδικο για τα στελέχη αυτά, γιατί από την άλλη πλευρά, έδειξαν υψηλή ευθύνη στα θέματα της κρίσης.

Τώρα, μόνο μπροστά πρέπει να κοιτάξουμε όλοι.

Η Πρωτοβουλία, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με τα τέσσερα Κόμματα του Κέντρου (ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ., ΚΙΝΗΜΑ, ΔΗΜΑΡ) και θέμα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να βγει η χώρα από την κρίση. Οι παρεμβάσεις των ομιλητών και ο διάλογος κατέδειξε την απόλυτη συμφωνία στα μεγάλα αυτά θέματα, που είναι ο πυρήνας της εθνικής στρατηγικής, πέρα από Μνημόνια και προαπαιτούμενα.

Η Πρωτοβουλία είχε επίσης και συναντήσεις με τις ηγεσίες και ηγετικά στελέχη των Κομμάτων του Κέντρου. Το συμπέρασμα είναι πως υπάρχει ευρύτερη συμφωνία στην αναγκαιότητα της συνεργασίας, σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες για την χώρα.

Τις πρωτοβουλίες αυτές θα τις συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες, τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα.

Τις επόμενες ημέρες η χώρα και οι πολίτες πρέπει να έχουν σοβαρή, αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε γεγονότα από το παρελθόν που τραυμάτισαν και κόστισαν πολύ την πατρίδα μας.

Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας τώρα.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s