Δελτίο τύπου ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για την ανασυγκροτηση του πολιτικού κέντρου

ΚΟΙΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΙΣ ΠΟΛΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ ΤΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ

-Η Πρωτοβουλία για την ανασυγκροτηση του χώρου του Μεταρρυθμιστικου κέντρου και της νέας Σοσιαλδημοκρατιας, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, την πρότασή της, για την συγκρότηση κοινού εκλογικού συνδυασμού των κομμάτων του Κέντρου και της Σοσιαλδημοκρατίας, με επικεφαλής πρόσωπο υψηλού κύρους και ευρύτερης αποδοχής.

-Ειδικότερα, μιλώντας εκ μέρους της Πρωτοβουλίας ο ΓΙΆΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ,ο ΝΊΚΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΟΣ και ο ΚΏΣΤΑΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ τονισαν:

-Χθες η κυβέρνηση ήταν πιο κοντά στην ρήξη με τους εταίρους και δανειστές της χώρας. Η χώρα ,ήταν πιο κοντά σε δημοψήφισμα και το απόλυτο αδιέξοδο.

-Σήμερα είναι πιο κοντά στην συμφωνία και την επιλογή βουλευτικών εκλογών.
-Στην επιλογή της ρήξης ,η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να νομιμοποιησει την επιλογή της με δημοψήφισμα, ενώ στην επιλογή της συμφωνίας, έχοντας αδυναμία να την ψηφίσει στην βουλή, θα επιχειρήσει να την νομιμοποιησει με εκλογές, αποκλείοντας από τα ψηφοδέλτια τους διαφωνουντες.
-Οι εκλογές θα είναι ιδιαίτερα πολωτικες και διχαστικές ανάμεσα στην Δεξιά και την Αριστερά . Τα κόμματα του κέντρου θα εξαφανιστούν. Αυτό θα είναι κακό για την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία. .
-Μπροστά στις έκτακτες συνθήκες, οι ηγεσίες των κομμάτων του κέντρου, πρέπει να ξεπεράσουν τις εγωκεντρικες επιλογές τους . Πρέπει να συμφωνήσουν άμεσα στην συγκρότηση ενός εκλογικού συνδυασμού ,με συμφωνημενο πρόγραμμα και επικεφαλής πρόσωπο υψηλού κύρους και ευρύτερης αποδοχής.
-Η επόμενη βουλή, πρέπει να μπορεί να στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας, με προοδευτικό και μεταρρυθμιστικο περιεχόμενο και προσανατολισμο.

-Το κοινό πρόγραμμα πρέπει να περιέχει:

-Αλλαγή του εκλογικού νόμου, με αναλογικοτερη και δικαιωτερη εκπροσωπηση των κομμάτων και των κοινωνικών ρευμάτων στην βουλή . Αυτό θα αναγκάσει τα κόμματα να περιορίσουν τις μεγάλες υποσχέσεις , να διατυπώνουν συγκεκριμενες και ρεαλιστικές προτάσεις. Θα τα υποχρεώσει, να αναζητούν συναινεσεις και όχι διχαστικές αντιπαραθεσεις.
-Εθνικό σχέδιο για την οικονομία, που θα την μετατρέψει σε παραγωγική, ανταγωνιστικη και εξωστρεφη. Μόνο μία τέτοια οικονομία, μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, καλά και σταθερά εισοδήματα και αποτελεσματικο κοινωνικό κράτος.
-Ενίσχυση των μεταρρυθμισεων στην παιδεία και την εκπαίδευση .Ισχυρή υποστήριξη στην έρευνα και την καινοτομία. .Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάκαμψη και την απασχόληση των νέων.
-Νέο κράτος, επιτελικο ,παραγωγικό, που θα προσφέρει ανταγωνιστικες και ποιοτικές υπηρεσίες, φιλικό στον πολίτη και την επιχειρηματικοτητα.

-Προσωπα, που μπορούν να ηγηθουν του κοινού συνδυασμού, υπάρχουν πολλά.
-Υπάρχουν τρία τουλάχιστον, που υποστηριχτηκαν σε πρόσφατες εκλογές, από τα κόμματα του κέντρου.

-Ο ΝΊΚΟΣ ΑΛΕΒΙΖΑΤΟΣ, για πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο ΓΙΆΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΆΡΗΣ, για δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ για δήμαρχος Αθηναίων.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s